Arcen koi show holland 2008

Danmark

Nederland

Nederland – Fiskene

Nederland – Arcen Hagene

Koi dam – Holland


Etter å ha sett nok med flotte koi og dam utstyr på Koi Showet dro vi søndag på besøk hos Huub som er vår første utenlandske medlem i forumet. Han viste oss sitt hjemmelagte filtersystemet som hadde 2 bunndren. Som en ser kan strømpebukser brukes til så mangt, disse var koblet til inntaket av de 2 bunndren og var som et slags mekanisk filter. Vannet gikk videre til et kammer med børster, neste kammer hadde bioballer med luft tilførsel og i den siste lå pumpen som resirkulerte vannet. Dammen hadde konstant lufttilførsel også.

Han hadde lange trådalger som han fjernet ved å vikle rundt en stokk men vannet var ellers krystallklart med store skjønne og sultne koi. Vi hilste på familien, fikk servert middag og så en virkelig dam slik vanlige folk har i sin hage. Han hadde mange flotte koi og endel yngel som han stellte bedre med enn kona, etter hennes utsagn.


Siden han har 3 unge barn har damdelen egen inngjerding og en bambus skog som var over 5-6 meter høy. Som de fleste av oss dagdrømmer han også å utvide og forbedre koidammen. Thank you Huub for inviting us home, showing us your garden and koi 🙂

Koi i Holland